002y-(2).jpg

Hem Viktigt! Hundarna Nyheter Kontakt Valpar Besök? Köpa valp?

  
Galleri 1 Galleri 2 Galleri 3 Galleri 4 Galleri 5 Galleri 6 Galleri 7

                                                                                  

 

Besök:

Alla är naturligtvis hjärtligt välkomna på besök. Det finns dock några säkerhetsregler och dessa är till hundarnas skydd, ingenting annat.

Kom aldrig oanmält!

Detta på grund av att när en tik har små valpar så har hon också ett ökat vaktbeteende. Detta är naturligt men kan medföra att hon kan råka springa över/på en valp och skada den. Ju yngre valparna är, ju större risk. Valpar har blivit ihjältrampade som riktigt små och flera valpar har även skadats i olyckor på grund av sådana besök. Detta vill vi undvika. Så därför, hör av er innan.

Eftersom det även förekommit att folk gått omkring bland djuren som om det vore en djurpark med stress och olyckor som följd när vi varit borta en stund så ber vi er även respektera att detta är djurens hem och det skall inte behöva bli obehaglig stress för dem. Unga hundar kan få stress relaterade beteendeproblem av detta och det vill vi ju inte.

Området är tv övervakat, polisanmälan göres omedelbart mot dem som överträder dessa regler. Reglerna är till skydd för djuren och om man överträder dem så har man tydligt visat att man inte vill väl i detta fall.

Har du ärliga avsikter och är väntad så är du alltid hjärtligt välkommen. Vill du hälsa på djuren, se dem på nära håll osv så ta ditt besök i samband med hundarnas promenader. Då får du komma dem in på livet. Även här finns säkerhetsregler, de är enkla men skall följas. Dessa får du reda på inför varje promenad.

Det är ingen djurpark och hundarna skall få vara i fred i sina hundgårdar men på promenaderna ser du mer än i hundgården ändå, eller hur?

Vill du se dem i främmande miljö så kan vi träffas på ett avtalat lämpligt ställe

Inspektion?

Till eventuella myndigheter eller kennelkonsulenter som vill inspektera, vill ni komma oanmält (vilket är förståeligt) så ring innan ni kommer ned på vägen så jag inte hinner göra mer än säkra tiken från valparna så går inte ert syfte förlorat och ingenting behöver hända med valparna

Tack på förhand

....................................................

En valpkull kan betyda väldigt mycket för en uppfödare, kanske år av planering, meritering och slit samt massor av kostnader. Så planerar du att besöka en uppfödare, hör av dig innan. En olycka kan hända på ett ögonblick om en nyförlöst modertik flyger upp och blir stressad och råkar trampa på valparna. De har särskilt hög vaktkänsla de första veckorna. Ta hänsyn, annar kan du bli ersättningsskyldig och det är dessutom liv vi snackar om här.

090724-030.jpg

.................................................

Omplaceringshundar, avlastningshundar mm:

Nu kommer det att vara helt stop på att ta hit hundar gratis av annan anledning än att jag t ex köpt mig en hund, eller foderhundarna då såklart..

Anledningen är att när man ser tillbka så har det stått mig dyrt både i reda pengar, tid och smärta. Jag är ledsen men jag måste satsa mina krafter, tid och ekonomi på mig själv och mina egna djur. Jag har inte så det blir över...

Jag har blivit så utnyttjad, medvetet eller omedvetet så jag har litit stor skada av det. Förra helgen ringde TRE som ville komma hit med hundar. Jag fick säga nej till alla tre. En var en grönlandshund som skulle omplaceras, en annan var en schäfer och den tredje en leonberger. Det fanns avlivningshot i bilden och jag förstår ägarna mycket väl men jag kan inte..Såklart misstänker jag ingen för att vilja utnyttja mig i detta men jag orkar helt enkelt inte.. Mina foderhundar är alltid välkomna här, självklart. Men inga omplaceringar, utvärderingar,avlastningar eller andra mer eller mindre obestämda ägarförhållanden/avtalshundar. Jag har alldrig tagit en krona betalt för att passa hundar åt någon, men när folk inte ens lämnar pengar till sin egen hunds mat.. då blir det dyrt i längden.

När det dessutom händer saker som gör att hundens vistelse blir dyr, så går det direkt ut över min ganska skrala ekonomi. Jag klarar mig, men inte om pengarna "försvinner" till annat än de är öronmärkta till.

Så ni som behöver hjälp, ja jag ställer upp men då skall hunden inte bo här. Kan jag hjälpa på annat sätt så gör jag såklart det. Inget illa menat, utan jag har helt enkelt inte möjlighet. Ett av de senaste hundbesöken har kostat mig en hel del, en del av detta kommer jag inte kunna betala utan det kommer att gå till inkasso och ytterligare kostnader. Då tycker jag att det gått för långt. Jag har mått dåligt av detta och utsätter alldrig någonsinn mig själv för något liknande mer. Skall en hund vara här så blir det såhär: (kennelklubbens rek): Innan jag ens tar i kopplet skall avtal skrivas. Avtal skall ALLTID skrivas. Där skall det stå hur länge hunden skall vistas, och vad som gäller om något händer. Det skall stå vad man tar betalt och varför hunden är här. Att det finns ett slut datum är viktigt.

Faktum är att om man tar emot en problemhund så har man egentligen rätt till MER betalt än om man bara är hundvakt. Och som hundvakt kan man ta sedvanlig inackorderingsavgift eller som i mitt fall åtminstone pengar till hundens uppehälle. Nu låter jag tuff och krass men jag måste... sorry..

Så den som vill ha hund här får betala hädanefter, i förskott. Jag tar dessutom en deposition i händelse av olyckor.

Jag tar sedvanlig inackorderingsavgift, och särskild avgift för problemhundar. Allt i mån av plats och tid. Just nu sitter jag med en extra hund, ingen annan hund får komma hit innan jag vet vad som skall hända med denna.

Hårdare tag:

Vad gäller annat har jag också blivit "tuffare": Jag tillåter inga lurendrejerier mera. Jag har i åratal blivit lurad på avel på en RAD foderhundar. De flesta fodervärdar jag haft har varit normala och alldeles underbara människor.

Men tyvärr så har man ibland otur att lämna ut någon hund till någon som hela tiden försöker sätta käppar i hjulen.

Här om dagen började jag skicka in anmälningar till SKK, jag vill ha min hund i avel, eller betalt för den. Inget att diskutera. Det är dyrt nog att föda upp hundar utan att man skall behöva skänka bort sina mest tilltängta avelsdjur. Till och med inköpta hundar (för fullpris och mer därtill) har sålts på halvfoder för en symbolisk summa + avel. Där man kan uttala sig som "jag skall fundera på om jag kan tänka mig röntga hunden". I fem år... Åtskilliga timmar beställda och avbeställda och åtskilliga timmars funderingar och oro och dessutom massa förlorade pengar. Man är inte "smart" för att man lurar en "billig" hund av en uppfödare.. Man luras ett tag men det finns lagar som styr detta och dom skall jag nu använda mig av.

Jag skriver detta just som jag nu försöker förhandla med en annan fodervärd om att få använda min tik i avel. Fodervärden gjorde precis nu ett försök att lura från mig tiken gratis på grundval av en SKK regel hon påstod fanns, där jag fick bekräftat av SKK på telefon att denna regel inte fanns.. Folk gör vad som helst för att luras ibland.

Jag vill dock påpeka att jag är väldigt nöjd med mina fodervärdar, har alltid varit. Förutom i de fall där man tyvärr råkat lämna ut en hund till någon som bara ser fodervärdskap som ett sätt att få tag på en billig eller gratis hund. Alla uppfödare har tyvärr råkat ut för detta någon gång, så problemet är tyvärr vanligare än man skulle vilja. Men nu blir det hårdhandskarna så kanske de som funderat på att försöka luras, tänker sig för en gång till :)

089w.jpg

   

    

©Racystar | Marum Laxdiket |  mail@racystar.com